Categories:

Wist je dat het oraal nemen van melatonine kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen? Velen van ons kennen melatonine als “ het donkerte-” of slaaphormoon. Wist je dat er een krachtiger type melatonine is dat ons lichaam overdag maakt, afgezien van datgene wat ’s nachts wordt uitgescheiden door onze pijnappelklier? Dit tweede type, ook wel subcellulaire melatonine genoemd, kan giftig afval van ons lichaam opruimen als gevolg van schade door EMFs, en ons lichaam regenereren, met name onze ogen.

1. Hoe kun je je dag structureren om de opname van melatonine te maximaliseren

2. Nog twee redenen waarom vroeg zonlicht zo goed is

3. Het subcellulaire verschil

4. De zon die we niet zien

5. De medicijnkist van ons lichaam bouwen

6. Waarom zwangere vrouwen zonlicht nodig hebben

7. Waarom je de melatoninepillen misschien wilt weggooien

In dit blog leg ik uit waarom je zou willen overwegen om dit voorjaar herboren te worden.

Hoe ziet dan je dag eruit?

Het is het beste om ”jouw” melatonine ’s ochtends als eerste te nemen. Daarvoor kun je dagelijks naar de zonsopgang kijken, ook al is het bewolkt. Ga dan zoveel mogelijk terug naar buiten tussen 9.00 uur en 23.00 uur. Zo krijg je een dagelijkse “ fix ”, anders herstelt het lichaam zichzelf niet. Het zien van de zonsopgang reset niet alleen ons circadiaans ritme (bioritme) dat ons metabolisme optimaliseert en onze hormonen reguleert, het blauwe licht is bij zonsopgang het meest intens, wat ons een natuurlijke boost van adrenaline (en cortisol) geeft.

Rond 9 uur begint UV-licht te schijnen. Deze UV doet een paar dingen – het verlaagt ons cortisolniveau, maar wat nog belangrijker is, het stelt ons lichaam in staat tryptofaan te maken. Tryptofaan wordt door ons lichaam geabsorbeerd bij 280 nm (UV) en is de voorloper van serotonine. Serotonine is wat ons lichaam gebruikt om melatonine te maken.

Nog twee redenen waarom een vroege-dosis zonlicht zo gezond is

Het UV-licht van de zon is ’s middags voor 12 uur zachter dan de UV-B- en C-golflengten. Terwijl we ons blootstellen aan zachtere UV-A-lichtfrequenties, bouwt onze huid een pigment genaamd melanine. De krachtige antioxiderende effecten van melanine beschermen ons tegen de intensere vormen van UV-B en C. Daarom is de lente, net als de ochtend, de beste tijd om te beginnen met het opbouwen van de melanine van onze huid. Ik doe het al jaren en kan nu de hele dag buiten zijn. (Soms draag ik een hoed ter bescherming en alleen tijdens een hele dag aan het strand gebruik ik een parasol en een hoogst enkele keer een biologische beschermingscrème.)

De hoogste concentraties melatonine komen eigenlijk in onze ogen voor. Oculair melatonine gebruikt het licht van voor 12 uur om onze ogen te regenereren, staven en kegels.

Laten we subcellulair worden.

Melatonine wordt geproduceerd en is in veel cellen in de mitochondriën gedetecteerd en is ook geïdentificeerd in weefsels, waaronder onze: hersenen, netvlies, lens, cochlea (oor), huid, maagdarmkanaal, lever, nier, schildklier, alvleesklier, thymus, milt, immuunsysteemcellen en voortplantingsstelsel!

Het is nu aangetoond dat onze mitochondriën (de “ kleine motoren van onze cellen die ” zouden kunnen) melatonine produceren in vele hoeveelheden welke ordes van grootte hoger zijn dan die geproduceerd in de pijnappelklier (circulatoire melatonine).We dragen 95% van onze melatonine door de cellen van onze huid en ogen, tegenover slechts 5% in onze pijnappelklier.

Deze subcellulaire melatonine fluctueert niet noodzakelijk met onze circadiaanse klok of komt vrij in onze bloedbaan, maar in plaats daarvan is aangetoond dat het lokaal binnen elke cel wordt gebruikt wanneer schade door vrije radicalen optreedt.

Ons magische koninkrijk – alle veranderingen beginnen op subcellulair niveau.

Vrije radicalen ontstaan wanneer we worden blootgesteld aan gifstoffen zoals die zijn ontstaan door draadloze straling of chronische blootstelling aan EMF.

Het infraroodlicht wat we niet zien

Zelfs in de winter is er altijd een soort licht dat we niet kunnen zien maar ons lichaam en onze organen gebruiken dit in hun dagelijkse functie. Ongeveer de helft van het door de zon uitgezonden licht bevindt zich in het infraroodspectrum, wat de optimale brandstofbron is voor onze mitochondriën en metabolisme. Er zijn drie soorten infrarood: dichtbij, midden en ver.

Subcellulaire melatonine kan zijn werk het beste doen wanneer we worden blootgesteld aan Near Infrared (NIR), dus wat dichtbij is. Subcellulair melatonine wordt gestimuleerd door NIR-fotonen van 650 nm tot 1200 nm.

De medicijnkist van ons lichaam bouwen

Infrarood licht stimuleert antioxidanten en dit cumulatieve effect creëert een antioxidantreservoir dat, hoe ons lichaam zich de hele dag door kan aanpassen aan snel veranderende stress en omstandigheden, verbetert.

De door onze pijnappelklier geproduceerde melatonine in de bloedsomloop levert aanvullende melatonine tijdens perioden van lage zonneactiviteit aan beschadigde of verouderde cellen.

Waarom is NIR-licht (dichtbij infrarood) zo krachtig?

NIR-fotonen of subatomaire lichtdeeltjes worden enkele centimeters in het lichaam verspreid zelfs door de schedel. Ons lichaam houdt van licht in het infrarood golflengtebereik. Infrarood is in feite het licht van wedergeboorte.

Onze kristallen schedel:

Van infrarood licht is aangetoond dat het wonden helpt genezen, schade door dementie, macula degeneratie en PTSS herstelt. Onze hersenen lijken optisch ontworpen om NIR-fotonen naar de grijze stof te verspreiden, zelfs naar de plooien van de hersenen. Ons hersenvocht ( CSF ), de “ olie ” van onze hersenen die ons zenuwstelsel elke nacht wassen, verstrooit waar nodig de NIR-lichtenergie, en werkt vergelijkbaar met een autolamp.

Zie ons CSF als een kristallijne vloeistof die ’s nachts het museum van onze hersenen verlicht met infrarood laserstralen, zodat geen “ slechteriken ” onze schatten stelen. Op deze manier kunnen onze hersenen NIR-licht uniform verdelen in de diepere spelonken en grijze stof die het nodig heeft om te regenereren.

Waarom is dit belangrijk? Als we vanaf de dag een subcellulair reservoir van dit licht in ons lichaam hebben, zenden we dit terug in de cellen die het nodig hebben, omdat melatonine onze batterij van genezing ’s nachts aandrijft.

Waarom zwangere vrouwen zonlicht nodig hebben

NIR-licht dringt niet alleen onze schedel binnen, het schijnt ook dwars door de placenta en wordt geabsorbeerd door 100% van de cellen bij een foetus, evenals door jonge kinderen. Van vruchtwater is aangetoond dat het een piektransmissie heeft van ongeveer 850 nm (infraroodbereik), vergelijkbaar met de CSF-vloeistof rond de hersenen.

Wanneer we ons blootstellen aan zonlicht, zorgt de subcellulaire melatonine die we produceren ervoor dat elke gezonde cel constant zijn eigen antioxidantvoorraden vult.

Waarom je de melatoninepillen wilt weggooien

Overweeg eerst – melatonine is een hormoon, dus als je het oraal gebruikt, krijgt je hormoontherapie. Ten tweede: we zijn niet ontworpen om melatonine te verteren, we zijn ontworpen om het te maken. Studies hebben aangetoond dat het oraal nemen van melatonine kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen. Dit gebeurt omdat er, zoals bij alles in de natuur, er power koppels bestaan. Melatonine is gekoppeld aan dopamine. Wanneer we melatonine nemen, verlaagt het onze dopamine en vice versa. Onze ogen laten hun eigen dopamine los, omdat deze neurotransmitter cruciaal is om de gevoeligheid en spier reactie van ons netvlies te behouden. Bovendien, het oraal innemen van melatonine kan ons netvlies verdunnen en ons nog vatbaarder maken voor blauw licht van onze apparaten, waardoor schade door EMF wordt veroorzaakt. Gebruik sowieso altijd een blauwlicht dimmer op je laptop of mobiele telefoon.

Voor verdere bescherming tegen EMF kun je shungite gebruiken en ’s nachts je WIFI uitzetten.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.
error: Content is protected !!